Utisci nakon 56. sajma nameštaja u Beogradu

Featured image
Nakon beogradskog sajma, izlagači sumiraju utiske i prave planove za naredni period. Obično je ovo vreme, pred kraj jedne radne godine idealno za svođenje bilansa i radnog učinka. Sudeći po izlagačima (oko 520) sajam je doneo ono što su planirali, susreli su se mnogi iz raznih krajeva sveta. Prolaskom kroz izložbene hale čuli su se inostrani jezici i susretali posetioci koji su došli iz 45 različitih zemalja. Idealna brojka koja je donela da se razmene mišljenja, podele utisci i sagleda trenutna pozicija tržišta. Koja su to nova rešenja, dizajnerske koncepcije i modularni princip kreiranja nameštaja?

Novi sajamski izlagači

Da je Beograd postao prestonica Evrope u domenu ponude inovacija u smeru izrade nameštaja, moglo se zaključiti i po novim izlagačima koji su svoje mesto pronašli na sajmu. Mogla se videti Turska (Leta), Studio Plus, Team 7, Arketipo, Punkt Mobel, Studio Plus Minus... Svi ovi pomenuti izlagači su jasnog koncepta nastupili na tržište i ponudili originalnu viziju gde ide prostorno uređenje. Minimalistička forma, sa primesom konceptualne tehnike zavođenja u prostoru koja ima osvrt na eleganciju i udobnost. Ponude koje su krasile sajam bile su u domenu nameštaja koji ima višestruku namenu i profesionalnu funkciju. Modrulj na sajmu nameštaja - Ljajić

Prvi dani sajma

Prvi dani sajma bili su obeleženi od strane dizajnera i njihovih vrhunskih govora. Ono što su oni ponudili jeste smeran dizajnerski pristup i stilska koncepcija od baroka do renesanse. Sav modeliran nameštaj bio je u funkciji i višenamenskoj službi. Nakon upoznavanja i mešanja predstavnika na sajmu došlo je do razmene i interakcije, neke saradnje su ostvarene a neke samo čekaju realizaciju.

Kancelarijski nameštaj

Sajam je pokazao i dokazao da je idealan saveznik što se tiče domena radnog nameštaja. U ponudi su bili razni modeli kancelarijskih stolica, koje su se izdvajale po ergonomičnosti i profesionalnoj nameni. Današnji kupac je pokazao šta mu je najbitnije a to je funkcionalnost, lep radni prostor u kome se oseća ugodno i progresivno. Evolucija i ekspanzija novih poslova kao što je it industrija, copywork, content i slično donosi interesovanje za profesionalni nameštaj. Današnji programeri utroše dosta vremena sedeći, tako da im je jako bitno da odaberu idealan nameštaj. Posetioci koji su najviše vremena proveli u delu kancelarijskog opremanja bili su ljudi koji imaju viziju i znaju da usklade potrebe posla i stil života. Modrulj na sajmu nameštaja

Modrulj na sajmu nameštaja

Po drugi put naša kompanija je bila izlagač na sajmu nameštaja. Ono što se promenilo od prošlog puta jeste jasna namera kupca, da kupi kvalitetno, trajno i unikatno. Na sajmu su predstavljeni novi modeli kancelarijskih stolica, koje su odmah pronašle svoje interesente. Sve je više onih koji sebi obezbeđuju ergonomske, radne stolice i kupuju kvalitetne stolice sa lumbalnom funkcijom. Svesni toga da provodimo puno vremena sedeći i radeći sve više obraćamo pažnju na zdravstveni aspekt. Kao kompanija nakon sajma sveli smo bilans i uvideli da je sve više firmi zabrinuto za zdravlje svojih radnika i trudi se da poboljša uslove rada. Kupovinom kancelarijskog nameštaja i stolica od nas obezbedili su ugodnost i dugotrajnost. Mnoge renomirane kompanije bile su učesnice na sajmu- Woak iz Švajcarske, Natuzzi, Ton, Elica iz Italije,... Nekadašnje mesto susreta mode i trendova bio je Dubrovnik, Istra kao idealni predstavnici ukrštanja puteva. Sada je primat u svemu pa i u domenu nameštaja pripao Beogrdu, još se mogao videti na sajmu i Belgrade Water Front. Budućnost je stigla sa svim svojim namerama a to je da zaokupi pažnju i preusmeri tok. Svi oni koji budu na pravi način odgovorili, razumeće nameru 56. beogradskog sajma. Do sledećeg sajma iskoristićemo tržište i sopstvene mogućnosti da rastemo u korak sa vremenom.