Uspeh, trend i kancelarija

Featured image
Dizajn kancelarije nikada nije igrao veću ulogu u poslovnom sve tu i sferi biznisa. Danas je to neotuđivi deo i  jednostavno - činjenica. Svake godine se uloži više milona eura  u opremanje poslovnih prostorija širom sveta. Razlog tome doprinosi i konstantan porast novih radnih mesta, opisa posla i strategije samog poslovanja.   

Trendovi u opremanju kancelarijskog prostora

Svet dizajna u ovom segmentu je prihvatio talas i proces menjanja  samog radnog mesta. Tendecioni rast u svetu  internet sektora je sam nametnuo dizajnerima brigu i  trku oko samog prilagođavanja nameštaja i stolica za kancelariju. Sve je više radnih mesta koja su vezana za samu kancelariju i uposleni na njima provode osam plus radnih sati. Sve te činjenice izrodile su relativno novu nauku u svetu kancelarijskog nameštaja, ergonomiju.Ergonomija nije samo poboljšanje uslova  rada i zdravstvenog aspekta to joj je primarno “zanimanje”. Ona je u svet kancelarijskih stolica i kancelarijskog nameštaja unela sasvim novi oblik i sasvim drugačiji pogled na dizajn. Nova forma kancelarijskog nameštaja je zahtevala drugačije uređenje samih prostorija. Tako  da se sve ubrzano menja, a i svima je jasna veza  između stila i uspeha u poslovanju. Način na koji opremimo kancelariju govoriće dosta o nama. Koliko brinemo o zdravlju nas ili zaposlenih. Postepeni porast i prisutnost na tržištu su ekvivalent  uloženog u opremanje radnih prostorija. Stil opremanja je obično presudan kod prvog utiska. Godina koja je pred nama, zabeležila je povratak trendova iz predhodnih godina. Stilski poboljšani, dizajnerski obrađeni ali ipak dobro stilski oprobani. Neki su se priklonili trendu “Back to  black” i većina svetskih proizvođača kancelarijskog nameštaja je imala načina da bude konkurentna sa ponudom. Zelena boja je ipak bila omiljena drugim zagovornicima i trend stilistima. Boja koja asocira na regeneraciju i proleće. Jedni  su pak više bili za druge  opcije boja. Najbolji savet je da  kroz inovativni oblik odaberete boju po vašoj želji. Zato je dobro  biti možda sam svoj dizajner kancelarijskog prostora kada isčitate sva uputsva i dešavanja  u svetu dizajna.

Trend i olakšanje poslovnih zadataka

“Claud computing  ”

Očekuje se da će ovaj trend nastaviti da raste. Olakšava upravljanje projektima, organizaciju podataka, saradnju, zadržavanje bitnih informacija.

“Office softver”

Rad na daljinu je u usponu, jer se njime omogućava fleksibilnost rada. “Front-office”  i “ back-office” kroz ovaj softver se vrlo lako podešava i omogućava konstantnu prisutnost u poslu bez stresa.

Fleksibilnost i  radna mesta

Sve je više otvorenih kancelarija koje nude mogućnost prilagođavanja u potrebnim uslovima. Kancelarijske stolice i stolovi se mogu skloniti i od kancelarije nastaje kongresna sala na primer. Sve je  više svesti o toj uštedi prostora.

“Coworking”

Sve je više zagovornika na temu udruženog delovanja i prisutnosti gde god da se nalazimo. Sve više ljudi se organizuje i deli poslovni prostor time dolaze do neophodnih informacija i bržeg napredka u svom biznisu. Možemo reći da sve počinje od jednog mesta a to je kancelarija. Nakon toga dolazi trend i sve to ujedno čini uspeh. Međutim obrnuto gledište je sasvim ispravno da bez uspeha nema trenda i moderne kancelarije. Zapravo zaključak je da je neminovno prilagođavanje koje za krajnji ishod ima tržišni rast svake kompanje.