Trendovi za uređenje kancelarije 2019/2020

Featured image

Kada je reč o svetskim trendovima oni dolaze nametnuti od većih kompanija i polako se slevaju na regionalne i lokalne kompanije koje žele da isprate nametnuti trend. Želeći da se istaknemo u onome što radimo i da privučemo pažnju klijenata moramo da uvek budemo u toku svih svetskih dešavanja. Kada je u pitanju kancelarija i njeno uređenje, kompanija koja je nametnula trend za predstojeću sezonu je kompanija Okamura. Tako da se taj trend proširio globalno na celi kontinet.

Prema statistici koju su enterijeristi podneli za ovu i narednu godinu kroz svoje planove i angažovanje, kroz kancelarijsko uređenje se provlače trendovi:

*Back to black

  back to black opremanje prostora

Večita i nepogrešiva crna boja koja sada uz nametnut monohromni dizajn dominira i daje sofisticiran izgled. Mnoge kompanije su izbacile linije kancelarijskih stolova inspirisan ovom edicijom i uspešno se nametnule na tržište.  Opremanje na ovakav način je našlo svoje mesto kod mnogih direktorskih kabineta, kongresnih sala i advokatskih kancelarija. 

*Monohrom

Monohromni izgled je karakterističan po tome jer favorizuje jednobojnost koja se preliva u mnoštvo svetlijih nijansi favorizovane boje. Monohromski izgled su ispratili mnogi dizajneri i prepoznali ga kao ključni trend u uređenju svojih radnih objekata. 

*Skandinavsko uređenje

skandinavsko uredjenje kancelarija

Skandinavski tip uređenja kancelarija karakteriše minimalistička forma i jednostavan koncept sa minimalnim opemanjem. Takođe skandinavski stil obiluje svetlišću i pastelnim nijansama tako da dodatno otvara i osvežava prostor. Uređenje po ovom stilu karakterisično je za mnoge knjigovođstvene, advokatske kancelarije i prijemne objekte laboratorija I klinika. 

*Patchwork 

Patchwork je jedinstvena kombinacija izrade kancelarijskog nameštaja i kancelarijskih fotelja tako da neodoljivo podsećaju naručni rad i manofakturnu izradu. Kombinacija više boja, materijala i raznih dezena tekstila našle su se na kancelarijskim foteljama u mnogim kancelarijama. Taj višebojni print i dodatna tekstura na kancelarijskom nameštaju su karakterna crta uređenja mnogih dizajnerskih studija, umetničkih ateljea, web dizajnera. 

*Biophilia dizajn

Biophilia dizajn je doprineo da se na kancelarijski prostor gleda iz drugog aspekta. Biofilija je unela zelenilo u radne prostorije i dodatno osvežila i pospešila rad. Pomenuti princip uređenja je kod nas došao iz Japana koji je kao primer imao eksterijer u pomenutom trendu. Nakon toga prelazi i u enterijersko opremanje I unošenje biljaka u centralne foajee radnih prostorija, kancelarija i kompanijkih objekata. 

*Retro

Retro je stil koji je došao inspirisan 1970-tom godinom. Mešavina minimalizma sa primesom retro modela kancelarijskih stolica koje su sada samo malo redizajnirane. Kancelarijski stolovi sa širokom radnom pločom, daktilo stolice sa novom dizajnerskom formom u inovativnom koloritu su prepoznate kao idealan trend i podsetnik na nešto što je bilo jako popularno u ekspanziji industrijske ere. 

retro dizajn

Glavni trendovi uređenja su tu kao pokazatelj pravca i smernica ka možda jednostavnijoj odluci - Šta odabrati prilikom uređenja kancelarije? U svakom slučaju uvek možete kreirati po svojoj želji i prema potrebi svog kancelarijskog prostora. Najbolje je kada iz svega odaberete ono što vaš radni prostor čini inspirativnim za rad.