Sajam nameštaja – nov način pristupa dizajnu

Featured image

Sajam nameštaja u Beogradu, obično svake godine prikazuje pravac i smer u kom ide dizajn i enterijer prostora. Putokaz za narednu godinu je dizajnerska forma upakovana u vešto izmešan minimalizam sa primesom modernizma. Poslovno opremanje je takođe ostalo verno dizajnerskom iskustvu oblikovanja po principu minimalizma.

Poslovno uređenje i dizajn 

Ovogodišnii sajam nameštaja u Beogradu je u mnogome podstakao dizajnere nameštaja i dao im je veći prostor za izlaganje. Ova smernica nam jasno govori tržišne namere i tendencije ka kvalitetnom, dobro osmišljenom nameštaju. Mnogi su primetili sve manju razliku u izgledu između nameštaja za premanje doma i opremanje kancelarijskog prostora. Kancelarija postaje mesto gde je sklad između posla i života ljudi koji rade u njoj sve skladniji. Mnoge kompanije prilikom nabavke kancelarijskog nameštaja vode računa o ergonomičnosti, kvalitetu i dizajnu. Iz godine u godinu tržište postaje sve edukovanije što se tiče opremanja enterijera i ima jasnu nameru da usavrši svoje znanje kako bi unapredili svoje poslovanje.

kancelarijski namestaj sajam

Dizajn u kancelarijskom opremanju postaje načelo ili norma koja se mora ispoštovati ne bi li se opstalo na tržištu koje je sve zahtevnije. Poslovni svet je postao svestan razlike i prilike koju pruža kvalitetno izrađen kancelarijski nameštaj. Nameštaj u poslovnom prostoru postao je više nego potreba, sada on jasno poručuje klijentima kakva je kompanija u koju dolaze. Sve je to jasno građenje imidža, koji kroz brendiranje jedne kompanije na više načina diže rejting. Takođe ako se osvrnemo na dizajnersko umeće u izradi kancelarijskih stolica dobijamo više nego estetski dojam. Kancelarijske stolice koje nude ergonomsku podršku sada utiču na kvalitet rada i produktivnost zaposlenih.

Poslovno uređenje počine da biva sve kreativnije, enterijeristi sve više inspirativni a tržište im u tom smislu izlazi u susret i daje im široku paletu proizvoda. Do pre par godina enterijeristi su vešto koketirali sa par stilova i imali jako suženu moć izbora i klijenata. Sada se situacija menja i postaje  sve očiglednije da je enterijer u poslu više nego dobro opremljen prostor. Nove tendencije tržišta jesno odgovaraju na potrebe sve većeg broja klijenata koji imaju jasnu viziju šta žele.

kancelarijske stolice u vise boja

Inovativni dizajn

Napredak u proizvodnji kancelarijskog nameštaja i kancelarijskog opremanja možemo videti na sajmu nameštaja. Jasne forme koje su redizajnirane tako da ergonomska podrška bude uočljiva svakom kupcu, boje koje asociraju na skladan minimalizam, skandinavski pristup u opremanju enterijera kao primer. 

Kancelarijske stolice, koje imaju jasnu poruku, vizualni jak utisak, italijanski pristup i minimalističku normu osvajaju svaki prostor. Možemo primetiti da su se pojedini komadi kancelarijskih stolica jako dobro kotirale i kod kupaca koji nameravaju da opreme svoj životni prostor. Sve je tanja linija između opremanja kancelarijskog i kućnog. Estetika je zašla u svaku poru  proizvonje nameštaja i jasno se kvalifikovala za uspeh na tržištu.

Uspeh ovogodišnjeg sajma nameštaja, biće i u tome što je ostavio snažnu poruku kupcima i proizvođačima. Jasan smer u izgledu i ambijentalnom opremanju koji sa sobon nose umetnički duh i prilagodljiv dizajn. Izlagači na sajmu su ove godine bili više nego spremni da na potrebe tržišta odgovore na najbolji mogući način. Svetski trendovi i načini u dizajniranju mogli su se uočiti na svakom koraku što nam jasno govori da smo više nego spremni za sledeću godinu.