Poslovni enterijer – funkcionalnosti i trend

Featured image
Poslovno uređenje, enterijer poslovnog prostora se prilagođava potrebama poslovanja i uklapa se u celinu jedne kompanije. Od sedamdesetih godina pa sve do današnjih dana on je menjao svoj izgled kroz boju, materijale i dezene. Funkcionalntost je prolazila kroz evoluciju u proizvodnom smislu prilagođavanja. Današnjica u poslovnom enterijeru izgleda kao spoj funkcije i trenda, savršeno uklopljena celina koja je spremna na dodatno usavršavanje.

Funcionalnost

Izrada pločastog nameštaja je do pre dvadesetak godina bila savršen primer masovne proizvodnje koja je napredovala. Jasne konture nameštaja, sa potrebnim delovima i prostorom za odlaganje, boja  bukovog drveta- opis više od 90% kancelarija tog vremena. Kako je vreme odmicalo trendovi u opremanju su zauzeli stav o prisutnosti tamnijih boja i dizajnersko zahtevnijom obradom. Tako su proizvođači nameštaja morali da odgovore na potrebe tržišta koje se menjalo. Devedesete godine su prekretnica u proizvodnji kancelarijskog nameštaja i redefinisanje proizvodnih linija proizvođača. Od tih godina pa sve do danas, promene su očigledne i sve više je potreba za inovativnim komadima nameštaja. Odgovor na potrebe tržišta je proizvodnja nameštaja po meri i želji klijenta koji bira boju, dimenziju i debljinu samog komada nameštaja. Tako da je u poslovnom opremanju sada jako bitno pronalaženje proizvođača koji može da odgovori na potrebe svog klijenta.

Trend

Modni dodaci, boje, dekori, dezeni- sve su to na prvi pogled aksesoari jednog modnog brenda. Međutim sve je tanja linija u tim oblastima i sve se jasnije vidi da trend budi globalnu promenu. Možda je najslikovitiji primer, čuveni dizajner Roberto Kavali koji se okušao i radi opremanje poslovnih enterijera. Kavali je svoju umešnost u prepoznavanju trenda i potrebe savremenog društva pretočio u opremanje prostora. Tako je jedan hotel u Crnoj Gori opremio sam dizajner, njegov istančan stil i umešnost uklapanja strukture i materijala dali su akcenat na ono što je potrebno da uđe u opažaj posetiocu. Kavali je takođe svoju umešnost oprobao u raznim opremanjima poslovnih enterijera i dao nam jasan odgovor da je sada trend jednako dizajn u svakom smislu te reči. Poslovni nameštaj u kancelariji Trend u opremanju prostora postao je kulturalni fenomen i potreba svake firme da se pokaže u što boljem svetlu. Tako je odabir nameštaja jako bitna stavka za svaku kompaniju kojoj je on potreban. Poslovni enterijer je postao potreba poslovnog sveta koji svoje vreme usaglašava sa potrebama tržišta. Nema boljeg primera za to nego svoje iskustvo i znanje na tržištu prvo prikazati kroz one delove koji se najbolje vide.

Poslovni enterijer

Kompanija Modrulj, kao svoj razvojni potencijal vidi baš tu novu liniju između poslovnog uređenja, funkcionalnosti i stila. Svaki klijent ima pravo da odabere nameštaj po svojoj meri, izrada po dimenzijama koje su proporcionalne ambijentu koji klijent oprema. Dezeni i boje, široka paleta za odabir koji nudi raznovrsnost. Kancelarijski nameštaj koji se prilagođava i daje dodatnu mogućnost inmplementacije potrebnog, funkcionalnost koja se usaglašava sa zahtevom klijenta i još mnogo toga. Poslovno opremanje je stil koji diktira uspešnost i ogleda se kroz kvalitetnu funkcionalnost. Odluka da svoj poslovni enterijer opremimo po najnovijim trendovima, sa akcentom na izradi nameštaja po meri- mi zapravo dizajniramo po našoj volji. Svaki trend je usaglašen onda kada u svim detaljima pronađemo i deo sebe, ona je sve više nego upotpunjeno.