Opremanje kancelarije u cilju bolje produktivnosti

Featured image
Opremanje kancelarije se na prvi pogled čini lako, uklopiti boje, kancelarijski nameštaj i stolice sa dekorom. Međutim opremanje kancelarija, poslovnih prostora je sve samo ne lako i jednostavno. opremanje kancelarija beograd

Opremanje kancelarija po meri

Bezbroj puta smo pisali na temu dizajna i njegove primene u poslovnim prosotrima. Naravno kod nas na blogu možete pronaći različite teme koje vas interesuju i koje vam mogu pomoći da dođete do idealnog rešenja. Međutim sada bacamo fokus na produktivnost. Opremanje kancelarije treba biti:
  • funkcionalno
  • estetski prihvatljivo
  • moderno
  • inspirativno
  • podčinjeno izvoru svetlosti
  • po meri

Funkcionalnost

Ako govorimo o funkcionalnosti onda dolazimo do multifunkcionalnih komada nameštaja. Najfunkcionalniji nameštaj je onaj izrađen po meri. Razlog za ovu tvrdnju je tip posla kojim se bavite. Rešenja koja dolaze iz masovne proizvodnje jesu često standardna i zbog svojih standarda često ne odgovaraju svima. Ako ste na primer knjigovođa, vaša knjigovođstvena kancelarija ima potrebu za većim komadom nameštaja koji omogućava selekciju papira i dokumenata. Isto tako fioke i pregrade koje se mogu naći u prodaji često ne odgovaraju dimenzijama koje su vama potrebne. Isto tako dolazimo i do kancelarije nekog dizajnera, arhitekte ili vlasnika zlatare njima nije potreban isti komad nameštaja. Čak šta više njima ni uređenje prostora nije isto.

Estetika i trend

PREGRADNI PANELI Estetika i moderno idu ruku pod ruku. Ovde možete ako želite da pogledate par primera na internetu o uređenju kancelarija iz različitih branši. Videćete da se dizajn i uređenje poslovnog prostora razlikuje od tipa posla. Zašto je to tako? Jednostavan je odgovor, ne treba svakom poslu isti obrazac za opremanje. Kada opremamo poslovni prostor mi se trudimo da potrebe našeg posla ukombinujemo sa trendom u cilju građenja imidža. Na primer advokatske kancelarije vole spoj klasičnog masivnog nameštaja u kombinaciji sa modernim radnim stolicama ili foteljama. Dok se na primer kod programera mogu videti pregradni paneli i radne stanice sa gejmerskim ili ergonomskim stolicama.

Inspirativno i na svetlu

Sigurno ste imali priliku da uđete u određnu kancleariju i doživite lepo iskustvo. Prosto vidite da samo mesto inspiriše na rad, produktivnost i timski rad. Takve kancelarije su opremljene često sitnim dektorativnim predmetima, boje zidova su često različite ili su tonovima postignuta određena prelamanja i senke. I naravno da ne zaboravimo ovakva mesta su ispunjena dnevnim svatlom. Recept za što produktvniji rad jeste radni sto do prirodnog izvora svetlosti. Kako bi iskoristili prirodnu svetlost vi se podpomažete na razne načine. Tako da sada imamo podove koje reflektuju svetlosti i čine ga vizualno većim. Isto tako možete videti razne nijanse iste boje koje proširuju vizualno prostor i reflektuju svetlost. Sve ovo je u cilju držanja pažnje zaposlenih ali i užitak u trenucima pauze. Ne zaboravite da na sve ovo dodate koju biljku u kancelarju.

Kancelarija po meri

kancelarija po meri Kada smo sve ovo napisali sigurno ne trebamo pričati o benefitima koji dolaze prilikom opremanja kancelarije po meri. Međutim jedno da ne izostavimo kada opremate kancelariju po meri vi imate uvid u vaš tim i sektor. Ono što je jako važno održati jeste slobodna i laka komunikacija između određenih sketora. Na ovaj nači štedite vreme i omogućavate svom timu da razvija posao, projekte i izvršava dnevne zadatke. Činjenica jedna jeste da ljudi koji rade u većim prostrima često imaju problem sa mobilnošću i cirkulacijom unutar samog poslovnog prostora ili kancelarije. Više od 12% vremena im oduzima preskakanje kablova, pomeranje stolica i ostalog inventara. Baš iz tog razloga smo u našu ponudu za opremanje kancelarije uvrstili i smart ofis program. Tako opremljeni sigurno idete ka napretku i štedite vreme tamo gde se rasipalo.