Opremanje kancelarije- trendovi za 2020. godinu

Featured image

Opremanje kancelarijskog prostora

Opremanja kancelarije danas postaje sve složenije i sve je više multifinkcionalnosti koja se uvlači u svaki deo radnog prostora. Kompanije koje su na tržištu same postaju fleksibilne kada je reč o poslu i to zahteva adekvatnu potporu od strane kancelarijskog nameštaja.  Iako će godina koja dolazi biti prema mnogima verna trendovima iz 2019-te godine, primećuje se blago mešanje stilova kada je reč u opremanju. Mnoge kompanije su proteklih godina shvatile važnost kancelarijskog opremanja i poslovnog enterijera. Ono što je mnogim klijentima jako bitno kada opremaju svoj poslovni prostor jeste:
  • Mogućnost lakog pomeranja kancelarijskog nameštaja
  • lagan kancelarijski nameštaj sa minimalističkim linijama prilikom dizajniranja
  • Pokretljivost tj točkovi
  • Ergonomija
  • Multifinkcionalnost
Nabrojane stavke su mnogi enterijeristi svrstali u makro trend kada je reč o opremanju poslovnog prostora.

Trendovi u opremanju kancelarija

Fleksibilna dinamika- to je globalistički naziv za stil u opremanju koji podrazumeva sve nabrojane stavke koje se mešaju sa stilovima i konceptima u opremanju. Ovaj trend sa sobom uvek vuče par dobro upakovanih stilova koji se međusobno više nego dobro uklapaju. Prednost kod fleksibilne dinamičnosti jeste ta da pruža maksimalnu udobnost, obraća pažnju na zdravstveni aspekat a sa druge strane je jako moderna i prilagodjiva. Ono što je kao trend ostalo da preovladava jeste drvo. Drveni nameštaj koji se izrađuje po meri klijenta ostaće u trendu i na samom vrhu je već dugi niz godina. Razlog za to je sposobnost usklađivanja sa više materijala i sam utisak koji odaje u prostoru. Mešanje stilova prilikom opremanja varira kod boja i dezena i samog dekora prema potrebi. kancelarijski prostor sa dugačkim stolovima i dosta stolica Kada je reč o kancelarijskom nameštaju koji se izrađuje po meri on je više nego dobar da isprati sve potrebe jednog klijenta i njegove kompanije. Dobro osmišljen koncept i same dimenzije mogu doprineti tome da kancelarija ostavlja više nego pozitivan utisak. Minimalizam kao stil u opremanju krenuo je iz skandinavskih zemalja. Sada se pridružuje i japanska kultura u opremanju i enterijeristi to koriste kao više nego dobar razlog da pomešaju ova dva stila i dobiju formu koja je prilagođena za ove prostore. To se pokazalo više nego uspešno, mnogi poslovni prostori u Srbiji su opremljeni po ovom parametru. Lagan kancelarijski nameštaj podrazumeva prostor koji sam nameštaj zauzima u nekom objektu. Pokretljivost je zapravo odgovor na sve one poslove koje ubavimo u toku radnog dana. Svi mi smo više nego multifinkcionalni kada je u pitanju posao. Pravi odgovor na to je pokretljivost i neometano kretanje kroz radni prostor.

Uticaj egronomije na uređivanje poslovnog prostora

Ergonomija je tu da sklad između posla i ljudskog tela koje provodi više sati sedeći nadomesti to. Ergonomski dizajnirane stolice su tu da olakšaju radne sate, održe koncentraciju i poboljšaju zdravstveni aspekat. Takođe ergonomski dizajnirani kancelarijski nameštaj je više nego dobra osnova koja gradi stabilan tim ljudi koji radi bez opterećenja.   Multifunkcionalnost je mogućnost prilagođavanja svakog dela kancelarijskog prostora prema potrebama upošljenih. U skladu sa poslovima koji se obavljaju u radnoj jedinici bira se najbolja verzija kancelarijskog nameštaja i kancelarijskih stolica namenjenih za taj radni sektor.  Dinamičnost u poslovanju se polako preliva na dinamiku u radnom prostoru i na samo njeno opremanje. Ono što je bitno kada je enterijer kompanije u pitanju jeste da se povede računa o izvoru svetlosti i samomm osvetljenju i na osnovu toga praviti idealan raspored. Za kanacelarijski nameštaj uvek birati svetlije tonove ili nijanse koje se blago presijavaju iz razloga refleksije svetla i kontrasta. Kancelarijske stolice možete uklopiti prema želji i dizajnirati ih prema boji koja odgovara vašem senzibilitetu. crni dugački stočić za sastanke, sa foteljama sa strane