Opremanje kancelarije: Bolja produktivnost i građenje imidža

Featured image
Opremanje kancelarije je jedna od najvažnijih stavki u savremenom poslovanju. Dobro opremljena i dobro uređena kancelarija vam može doneti mnoge benefite. Uređena kancelarija je simbol za dobru produktivnost onih koji rade u njoj ali isto tako opremljena kancelarija znači i građenje imidža.

Opremanje kancelarije

namestaj u lobiju Kada opremate kancelariju ono što je najbitnije i o čemu se najviše vodi računa je prostor. Prema vašem prostoru koji je predviđen za kancelariju vi vršite opremanje. Najvažnije od svega jeste da kancelarijski sto bude na samom izvoru dnevnog svetla, raspored ostalog kancelarijskog nameštaja treba biti podređen radnom stolu. Kada opremate kancelariju radnim nameštajem rasporedite ga po prioritetu.  Velike i glomazne ormare izmestite tako da vam omogućavaju slobodno kretanje. Dok male ormare ili fioke koje su predviđene za potrebne kancelarijske aksesoare ili dokumentaciju približite bliže stolu. Ono što je potrebno ako je moguće da ovi delovi nameštaja koji su vam stalno potrebni budu što bliže vašem radnom stolu. I takođe bitna stavka jeste ta koja vam čuva zdravlje, da svi radni delovi budu u visini vaših ramena dok sedite. Ovo je zapravo kancelarijska ergonomija koja vam čuva zdravlje i poboljšava produktivnost tokom dugih radnih sati. Iz tog razloga najbolje je uraditi personalizovan kancelarisjki nameštaj ili nameštaj izrađen po meri. Nameštaj izrađen po meri daje vam određene prednosti. Čuvate vaše zdravlje ili zdravlje vaših zaposlenih, pazite o stilu kompanije i samim tim gradite njen imidž.

Kancelarijske stolice

kancelarijske stolice Kada smo kod stolica i opremanja bitno je da one na prvom mestu u potpunosti odgovaraju korisnicima. Baš kao i sa kancelarijskim nameštajem predlažemo potpuno personalizovnu kancelarijsku stolicu. Stolica koja je odrađena prema vašoj meri, sa opcijama koje su vama potrebne. I da na sve to dodamo da boja može biti u tonu vašeg radnog enterijera. Dobra radna stolica sa sobom nosi niz pogodnosti. Od toga da ćete raditi bez bolova i sa visokom stopom kncentracije pa sve do stila. Najčešće pitanje koje nam postavljate jeste: Da li prvo kupujemo stolice ili nameptaj? Kako uskladiti te dve itne stavke?  Pokušaćemo da odgovorimo što jednostavnije. Najbitnije od svega jeste da se radna stolica u potpunosti uklapa uz radni sto. Ova stavka je važna za onog ko radi i za njegovo zdravstveno stanje. Znači stolica se prema radnom stolu mora uklapati i ne sme biti velikog razmaka. Najveći problemi nastaju kada dok radimo za računarom mi ruke držimo u nepravilnom položaju. Na taj način mi opterećujemo prvo ramena, nakon toga vrat. Kada se nakon nekog vremena oseti nelagodnost mi pokušavamo nepravilnim položajem kičme da rešimo problem. I na ovaj način nastaju mnoge bolesti kičmenog stuba i nepravilne cirkulacije. Kako bi to sprečili najbolje je da pronađete idealnu kompatibilnost između kancelarijskog stola i kancelarijske stolice.

Moderna kancelarija

Moderna kancelarija podrazumeva dobro ukomponovane detalje, od poda do plafona. Ako birate pločice za podove ili oblaganje zidova birajte one sa trajnom garancijom. Boje koje birate za pločice i zidove kasnije diktiraju i boju nameštaja. Zato dobro razmislite prilikomodabira. Najbolje je da birate svetlije tonove ili zemljane iz razloga refleksije dnevnog svetla. moderne kancelarijske fotelje Dobro osvetljena kancelarija znači raspoloženje, entuzijazam i produktivnost. Upravo iz tog razloga mnogi se prilikom opremanja kancelarija odlučuju za pločice svetlijih nijansi.  Kancelarija koja je u trendu zapravo označava multifunkcionalnu radnu jedinicu. Era tehnologije nam je omogućila niz kancelarijskih pomagala koje nam ubrzavaju i olakšavaju rad. Na nama je da na pametan način odaberemo nameštaj i stolice. Ono što mi vama savetujemo da uvek krenete od glavnih stavki, a to je naravno zdravlje. Kada smo već kod zdravlja preporučujemo vam ergonomske stolice, a nameštaj izrađen po meri. Kada sve ovo uklopite u vaš radni prostor ostaje vam samo da napredujete. Pre napretka potrebna je investicija koja vam zasigurno pruža više od očekivanog.