Kancelarija i pametna kupovina

Featured image
Kancelarija i pametna kupovina, ovo ne bi bio ultimtivni vodič već putokaz ka pametnoj kupovini. Koliko kupovina može biti pametna? Onoliko koliko je i ulog bitan kada je u pitanju poslovna investicija.

Opremanje kancelarije

Kancelarija i pametna kupovina U ovom tekstu nećemo govoriti o tome koji je nameštaj u trendu, niti za koji se stil opredeliti prilikom uređenja. Govorićemo o tome koliko je dobro birati i kupovati pametno. Prilikom kupovine kancelarijskog nameštaja i kancelarijskih stolica naravno vodite računa da svojim dizajnom pomenuti artikli garantuju ergonomiju. Šta je sada od velike važnosti? U poslednjih skoro dve godine ogromna količina novca na tržištu uložena je u sredstva za higijenu. Ako imate optimalne uslove u kancelariji ili u poslovnom prostoru rad u tim prosotrima biće prepun elana. Druga stvar je da ako obezbedite optimalne uslove rada, vaši zaposleni će imati manje problema sa zdravljem. Svi znamo da su prehlade i virusi lančanog karatktera, tako da ako poslovni prostor održavate funkcionalnim vama se to vraća dvostruko, a možda i više. Ako već unajmljujete kompaniju koja vam obezbeđuje uredan i čist prostor, onda se potrudite da i nameštaj bude dostupan za potpuno održavanje. Ono što se savetuje jeste:
  • Radna površina stola bi trebala biti ravna, glatka i dovoljno velika da obezbedi adekvatan rad
  • Kancelarijske stolice bi trebalo održavati takođe. Isto tako savetuje se osveđenje stolica kada govorimo o tapaciranim stolicama. Možete koristiti usluge dubinskog pranja mebla nakon godinu dana, dok se nakon upotrebe od tri godine savetuje pretapaciranje stolice i zamena sunđera. Na ovaj način vi imate skoro novu stolicu, koja je opet udobna i poseduje potpuno nov štof. Ako imate stolice sa mrežom ili od kože savetujemo da takve stolice ili fotelje održavate odgovarajućim hemijskim sredstvima ne abrazivnog tipa.

Kancelarija i pametna kupovina

Na šta bi se odnosila ta pametna kupovina kada govorimo o kancelariji i kancelarijskom uređenju? Pametna kupovina bi se odnosila na pakovanje tri u jednom. Kako i na koji način? Kada kupujete stolice za kancelariju imajte u vidu ergonomiju, dodatne opcije i funkcionalnost. Naravno na sve to da dodamo i garanciju i kvalitet. Na tržištu imate ogroman izbor i raspon cene, međutim na vama je da procenite šta je najbolje za vas lično. Isto tako kada kupujete stvari za uređenje poslovnog prostora, imajte na umu da vi tim nameštajem, stolicama i ostalim dekorom gradite i svoj poslovni imidž. Poslovni imidž je potpun jedino ako imate sva tri parametra:
  • Ergonomski- rad bez bolova koji daruje visoku produktivnost
  • Estetski - dizajn ostavlja utisak i kod ljudi koji rade u datom prostoru i kod klijenata ili posetilaca
  • Higijenski- u ovom vremenu jedna od najbitnijih stavki
Ako sva tri parametra uklopite i ukombinujete dobijate poslovni prostor po meri svakog čoveka.