Kako odabrati materijal nameštaja u kancelariji

Featured image
Jedna od važnih stvari koju treba da razmotrite kada kupujete novi kancelarijski nameštaj je od kog materijala će biti njegova površina. Materijal birate u skladu sa čitavim stilom kancelarije i dizajnom koji želite da postignete, ali i u skladu sa tim šta najbolje odgovara vašim potrebama. Saznajte kako da odaberete materijal za nameštaj, koji vam zaista odgovara. Dobra vest je da danas možete naći raznovrstan kancelarijski nameštaj, različitog dizajna, boja, teksture i otpronosti. Ipak, šta god da odaberete, svaki nameštaj zahteva održavanje, koje se vrši pravilno.

#1 Koža - klasik koji nikada ne izlazi iz mode

Ovo je materijal koji nikada neće izaći iz trenda i uvek će označavati luksuz, iskustvo i autoritet. Najčešće se može naći na direktorskim foteljama, kako bi pokazala status onoga ko sedi u njoj. Pored blistavog izgleda koji daje svakoj stolici ili fotelji, koža je veoma otporan materijal i može da traje dugi niz godina. Ipak, sve ima svoju cenu, a ovaj materijal je jedan od skupljih, upravo zbog statusa i kvaliteta. Kožna radna fotelja je dobar izbor za one koji ne provode previše vremena sedeći za radnim stolom. Ipak, ukoliko imate posao koji zahteva višečasovno sedenje, ne preporučujemo kožu, jer ona ne dopušta našoj koži da diše. Ako se odlučite za ovaj materijal, pažljivo izaberite vrstu kože i proverite njen kvalitet, jer često se dešavaju prevare, gde se koža lošijeg kvaliteta prodaje po veoma visokoj ceni. Modrulj u svom asortimanu ima kožu visokog kvaliteta, što možete videti i na našem sajtu.

#2 Vinil - ekonomična zamena za kožu

Vinil je veoma zahvalan materijal jer se jednostavno čisti, a tek za nijansu je neudobniji od kože. Ovaj materijal je idealan za kancelarije u kojima ima veći broj radnika. Kancelarijska stolica koju zaposleni dobiju će biti laka za održavanje, a udobnost će biti skoro kao na oblacima. Šta god da se prospe na ovaj materijal, može da bude veoma jednostavno obrisano, bez ikakvih oštećenja površine. Ako imate kuhinju u svojoj kancelariji, koja služi kao soba za pijenje kafe i mali odmor tokom rada, onda ovaj materijal definitivno treba da iskoristite u ovoj prostoriji. Ekonomski je veoma isplativ, što mu je i glavna prednost Ovaj materijal je veoma otporan, a što je još važnije dolazi u velikom spektru boja. Moći ćete da izaberete idealnu boju, koja se savršeno uklapa uz stil vaše kancelarije.

#3 Mrežasti materijal meš - dozvoljava koži da diše

Idealan za kancelarijske stolice, jer omogućava koži da diše tokom dužeg sedenja. Vaše telo zadržava prijatnu temperaturu, koliko god da sedite na ovim stolicama, što je savršeno i za leto i za zimu. Ukoliko opremate kancelariju u modernom stilu, sa kombinacijom tankog drveta, metalnih dodataka i slično, onda je meš vaš materijal. Upotpuniće stil koji želite da postignete, a vama će omogućiti nesmetan rad.

#4 Materijali tkanine - štof, mebl, pamuk…

Ove vrste materijala savršene su za tapaciranje ostalog kancelarijskog nameštaja, poput kauča, fotelji, taburea i slično. Kada birate ovu vrstu materijal, tražite što čvršću tkaninu, koja dozvoljava telu da diše. Na ovaj način ćete imati dugovečan kancelarijski nameštaj, ali kvalitetne komade koji će pleniti svojojm lepotom. Kada su u pitanju ovi materijali, oni nude najveću mogućnost izbora boja, nijansi, ali i dizajna. Pogodni su za kompleksniji dizajn koji izgleda unikatno, a možete i samo izabrati boju koju ste oduvek tražili, kao što je za mnoge kauč u mornarsko plavoj boji. Boju ćete birati u odnosu na zidove i ostatak kancelarije. Pravilo je da ukoliko imate svetle zidove tražite tamnije komade nameštaja, a ukoliko imate tamnije zidove, obrunto.

Kancelarijski sto možete izabrati od nekoliko materijala

Kancelarijski sto je jedna od ključnih stavki u radnom prostoru, zbog toga treba da bude jak i otporan na habanje. Ako želite da postignete klasičan stil, možete izraditi sto od punog drveta, i tako dobiti na masivnosti. Uz drvo se idealno slaže koža kao materijal za tapaciranje nameštaja. Ukoliko želite moderan i efektan stil, onda preporučujemo ili metalne stolove, ili stolove u kombinaciji iverice i metala. Na ovaj način ćete urabnizovati vašu kancelariju i postići popularni minimalistički stil. Uz sto od ovih materijala, idealno se uklapaju ergonomske stolice, koje u svom sastavu imaju mrežasti materijal. Ukoliko redizajnirate svoju kancelariju, nemojte odmah bacati stari nameštaj, već iskoristite savete našeg stručnog Modrulja tima, i kod nas odradite uslugu presvlačenja radnih stolica i nameštaja.