Ergonomski sto: Vodič za kupovinu

Featured image
Ergonomski sto je savremeno rešenje koga je iznedrilo moderno vreme. Ergonomija sama po sebi jeste mlada nauka koja je itekako unapredila odnos između radnika i kancelarija. Međutim možemo videti da je zadnjih godina značaj ergonomije porastao.

Ergonomski dizajn kancelarijskog nameštaja

Kada je ergonomija dobila svoj najveći primat na tržištu? Možemo slobodno reći da je korona doprinela razvoju svesti u ovom pravcu. Razlog za to jeste veći broj sati provedenih u zatvorenom prostoru. Isto tako mnogi su od korona virusa pa sve do sada bili na privremenom radu od kuće. Rad od kuće je doneo izvesne benefite ali smo tek tada shvatili značaj ergonomske stolice i ergonomskog stola. Ergonomski sto podesive visine Model ErgoUgao O ergonomski stolicama smo dosta pisali u našim bologovima. Tako da manje/ više o ovim ergonomskim , kancelarijskim stolicama znamo sve. Ali kada se radi o ergonomskim stolovima tu imamo dosta pitanja. Najčešća pitanja koja nam postavljate: Da li radite sto po meri? Da li možemo birati boju radne ploče? Imate li razne vrste nogara za stolove? Imate li elektro podesive stolove? Na sva ova pitanja možemo odgovoriti potvrdno. Naravno da radimo stolove po meri, na ovaj način vi možemo da obezbedimo totalnu ergonomiju koja je vama potrebna. Nismo svi iste građe, konstitucije, a i najbitnije ne radimo svi isti posao. Verovali ili ne od posla mnogo zavisii kakav ćete radni sto i raditi. Ako ste arhitekta potreban vam je sto sa što većom radnom površinom. Ako ste programer potreban vam je sto koji može da skladišti svu opremu vezanu za taj posao. Međutim ako ste advokat, onda vam je potreban sto koji ima što više kapaciteta za skladištenje dokumenata. Svi ovi stolovi biće izrađeni drugačije, a potrebna im je jedna zajednička stvar- Ergonomija.

Podesivi ergonomski stolovi

benč sto Kod nas možete birati sve opcije koje su vam potrebne. Isto tako možete sami birati opciju nogara za stolove. Kada izaberete nogare birate boju radne ploče i ostale opcije. Ono što smo od skoro u mogućnosti da vam obezbedimo jeste električni podesivi stolovi. Podesivi električni sto je potreba savremenog poslovnog čoveka. Ono što mu je osnovna prednost jeste prilagođavanje visine. Kada u toku radnih sati menjate položaj u kom sedite vi pospešujete vašu cirkulaciju. Takođe kada menjate položaj teret jedne grupe mišića prelazi na drugu grupu. Na ovaj način vi sprečavate nastanak bolova, utrnulosti, usporene cirkulacije. Sve ovo dobijate sa samo jednim radnim stolom moderne generacije. Međutim ova grupa kancelarijskih stolova poseduje još benefita. Izdžljivost pojedinih modela je do 150kg, ovo se tiče najviše poslova koji imaju dosta opreme na radnoj površini. Isto tako pojedini modeli iz naše ponude imaju opciju pamćenja. Tako da će vaš pametni sto upamtiti položaje koji su vam potrebni i automatski će se podešavati na željenu visinu.

Izrada kancelarijskog stola po želji

Kada i ako kupujete radni sto imajte spisak:
  • ergonomija
  • visina
  • opcije podešavanja
  • prilagođavanje boja
  • dodatne opcije i pregrade
  • dimenzija
kancelarijski sto Ono što trebate uraditi pre kupovine jeste da izmerite deo gde želite da stavite sto. Imajte na umu da je najbolje mesto za radni sto tamo gde je direktno na izvoru dnevnog svetla. Kada sve to učinite i osmislite boju koja vam je potrebna kako bi se sve idalno uklopilo u enterijer pozovite nas ili nas posetite. Rado ćemo vam dati savet i predložiti kupovinu. Da samo da dodamo još jednu bitnu činjenicu pre kraja ovog teksta. Kada kupujete sto imajte na umu da vaša stolica i vaš sto moraju da imaju određen odnos. Radna stolica mora imati prostora i prilaz do radnog stola, znači rukonasloni moraju biti spod nivoa radne ploče stola. Zato je najbolje da premerite i vašu kancelarijsku stolicu pre same kupovine stola. Ovaj detalj takođe utiče na ergonosmko držanje tela. Za više inforamcija posetitite nas, rado ćemo odgovoriti na sva pitanja.