Enterijer doma, kancelarije ili nečeg sasvim drugog

Featured image
Enterijer doma, kancelarije ili nečeg sasvim drugog: Opremanje prostora je postala prava mala kreativna radionica. Kom god stilu da se okrenete shvatićete da su nijanse male, a prostor za kombinatoriku veliki.

Enterijer doma

Kada se pojavio Yves Behar, mogli smo pratiti kako se koncept i pogled na svet opremanja prostora menja. Yves Behar je u prostor uneo svežinu klasike i stil industijalizma. Ova revolucija u enterijerima se odvijala brzo i donela nam je svima drugačiju perspektivu i pogled na svet. Možemo slobodno ljude podeliti prema stilu kom se priklanjaju. Da li više volite minimalizam ili "skandinavian look"? Tokom 2018/2019 godine vladao je "back to black" stil. U svetu i dalje vlada pomama za biofilija dizajnom u enterijerima. I ovo pričamo uopšteno ne generalizujemo stilove po tome da li je namenjen za kuću, kancelariju ili poslovni prostor. Danas je sve postalo mulipraktično. fotelje   Danas ista stolica ili ista fotelja može da se uklopi u bilo koji prostor. Ovo je moć dizajna, da napravi kameleona koji izgleda uvek drugačije u svakom prostoru. Na ovaj način vi birate samo opciju koja vam više odgovara za prostor koji opremate.

Moderno uređenje prostora

Kada krenete da opremate bilo koji prostor krenete od poda, preko zidova pa sve do kupatila. Ono što je svima zajedničko jesu boje koje biraju. Ovih par godina za glavne boje biraju se najčešće mlečno bele, zemljane i tamnije varijante. Multifinkcionalnost je u sve prostore ušla na mala vrata. Baš ta mulitfunkcionalnost se vešto spojila sa minimalističkim stilom. Ovaj stil je postao A priori prilikom opremanja. Razlog lako održavanje, zdravstvena bezbednost, sa minimalnim postignemo maksimalno. kancelarijski namestaj sajam I taj zakon minimalnog važi za svaki prostor ponaosob. Od nameštaja za kupatilo pa sve do radnog stola za kancelariju. Opet ćemo se kratko vratiti na Yves Behar koji je svoju viziju i koncept uređenja podigao na globalni nivo. Zašto je zapravo taj stil industrijskog minimalizma toliko popularan? Nakon dešavanja od prošle godine imamo više svesti o tome koliko je bitno zdravlje. Zdravlje naše porodice, nas, naših klijenta,... Na koji način možemo da obezbedimo makar i minimalnu zaštitu? Redovna higijena, održavanje i nega prostora. Da, kada kažemo nega ili "care" prostora mislimo baš na to. Nega lica podrazmeva redovnu hidrataciju, piling i umivanje. Kako bi smo ovo postigli čistimo pore naše kože. E sada zamislite reljefne delove vašeg poda. Da li možete biti sigurni da su uvek očišćeni? Upravo iz tog razloga lavaboi, pločice, i sve ostale sanitarije imaju tu finu glatkost. Ovo isto primenimo i na nameštaj.

Nameštaj i opremanje doma

kancelarija Nameštaj koji radite za vaš dom mora biti funkcionalan i ujedno i stilski. Stil i dizajn birate vi. Ako već možete birati savetujemo vam opciju izrade nameštaja po meri. Na ovaj način vi možete uvek da manipulišete vašim prostorom. I sam znate kako sa dosta dobrim rasporedom možete vizualno proširiti vaš prostor. Moć prilagođavanja nameštaja izrađenog po meri je velika. Isto tako da ne pominjemo koliko paleta boja vam je dostupno. Sve je i u svakom momentu podređeno vašim željama. Kada smo kod nameštaja, bitna stavka su i stolice. Bilo da tražite stolice za trpezeriju, dnevnu sobu, kancelariju, kućnu kancelariju opet dolazimo do stila. Isti odogvor dajemo i kod ove stavke. Izrada stolica i fotelja po meri vašeg prostora. Isto možete birati opcije, boje i dezene  i na taj način u potpunosti personalizaovati nameštaj i inventar u vašem domu. Kako bi smo sumirali sve daćemo jedan izveštaj. Krajem prošle godine urađeno je jedno istraživanje koje kaže: Pravac u kom se kreće tržište, enterijer i potreba ljudi je personalizacija.  Primenu personalizacije u radu prve su pokrenule društvene mreže, nakon toga celokupan internet sektor. Sve započinje sada od interneta i polako se preliva na ostale stavke našeg života. Međutim ako se vratimo na početak našeg teksta videćemo da je personalizacija svo vreme postojala u enterijerima.