Dizajn enterijera: Cveće u radnom prostoru

Featured image
Dizajn enterijera: Cveće u radnom prostoru je ona stavka koja ulapšava, osvežava i budi. Ako pogledamo trendove u dizajnu enterijera shvatićemo razlog zbog čega su biljke sastavni deo svakog poslovnog prostora.

Dizajn enterijera Modrulj

  [caption id="attachment_10707" align="aligncenter" width="300"]M 380 kancelarijski namestaj  [/caption] Trudimo se da uvek pratimo trendove, ne moderno, ne suvišno, već potrebe naših kupaca. Pre oko dve godine pisali smo o trendu i biofilija dizajnu. Biofilija dizajn se odnosi na poslovne prostore koji u svoje uređenje računaju i biljke. Naravno ovde se na vodimo samo opcijom opremanja unutrašnjeg prostora, već i spoljašnjeg. Eksterijeri se takođe prilagođavaju prema potrebi zalenila. Zelenilo oko firmi i kompanija kako kod nas tako i u svetu sve je prisutnije. Biljke, zelenilo uopšte i cveće jeste sastavni deo svakog kancelarijskog prostora. Buket cveća ume da vas oraspoloži, nasmeje i predobro miriše u zatvorenom ambijentu. Kada unosite cveće u svoj radni prostor savetujemo vam da vazu sa cvećem postavite tamo gde vam je vidljivo konstantno. Isto tako svetujemo vam da vazu sa cvećem ne postavljate na svoj radni sto. Radni sto treba da vam obezbedi dovoljan prostor za manevre koje svakodnevno pri radu na računaru obavljate. Na radnoj površini stola potrebno je 40% prosotra koji su slobodnih tj rezervisano za vas i dodatne dokmentacije, a ostalih 60% je rezervisano za kompjuter, tastaturu i ostale stalne stavke. Baš upravo iz tog razloga stalno savetujemo da nameštaj izradite po meri vas i vaših radnih potreba.

Uređenje kancelarija Modrulj

Gde je dobro držati cveće? Cveće je idealno držati na nekoj polici, regalu ili ormaru koji su u centralnom delu kancelarije. Ovo se naravno odnosi na to da radite sami u prostoriji. AKo kancelariju delite sa kolegama idealno je da cveće stoji svima na "dohvatu" tj pogledu. Na ovaj način vi unosite delić prirode u vaš užurbani i radni ambijent. Prizanćete da se lepše osećate kada odete u prirodu, tako da poklonite delić prirode sebi i klijentima. Ako smo kod samog dizajna i trenda u enterijerima možemo vam reći da svo zelenilo jeste u trendu. Bukteti raznolikog cveća su takođe u trendu, kao i ruže. Sve više je zadnjih meseci popularnije saksijsko cveće u kancelarijama. Ova zadnja stavka je pokazatelj da smo malo više krenuli da razmišljamo o čistom i svežem vazduhu.

Pauza pri radu

Dok traje pauza na poslu, promenite položaj svoje ergonomske stolice i bacite pogled na cveće. Videćete da prija umornim očima koje su posvećene sve vreme kompjuteru. Naravno dok odmarate oči, promenili ste položaj tela i cirkulacija se uspostavlja, a mišići zauzimaju drugi položaj. Eto jednog saveta kako da obezbedite savršen radni dan bez stresa, bolova i mišićne napetosti.